Zöldfűszeres túrókrém tönköly kiflivel, olajbogyóval

Zöldfűszeres túrókrém tönköly kiflivel, olajbogyóval

2020.03.13. 12:57

Hozzávalók:

15 dkg zsírszegény tehéntúró

1 kiskanál juhtúró (ízesítőként)

1/2 d 10-12%-os tejföl

Zöldfűszerek ízlés szerint (snidling, petrezselyem, kapor, borsikafű, majoranna stb.)

só, őrölt feketebors

1 db tönköly kifli (45 g)

8-10 szem olajbogyó

Elkészítés: A túrót áttörjük, hozzáadjuk a juhtúrót, a tejfölt és az aprított zöldfűszerek ¾ részét. Sózzuk, borsozzuk. A tönkölykiflit kettévágjuk, egyenletesen ráhalmozzuk a túrókrémet, megszórjuk a maradék zöldfűszerrel illetve a karikázott olajbogyóval. Friss zöldségféléket (uborka, paradicsom, retek) fogyasszunk hozzá bátran!

Tipp: Aki szereti, a túrókrémhez tehet apróra vágott vöröshagymát, lilahagymát vagy fokhagymát is, illetve ízesítheti még kevés mustárral vagy őrölt pirospaprikával.